30 Dec 2009

One more thing....

… before I can write about how this year went and what I have done and learn. I haven’t posted anything about UlfR’s braies (I made them about month ago, hand stitch, not 100% happy with the result.. but I learned how to make it better next time) and his new woollen hosen (also he has worn those at two events already… again not 100 & happy with the result… linen lining “upper part” of the hosen is nice, but I was lazy and I didn’t made foot to the hosen… ah, maybe next time). And then Sahra and I bought legwraps for Knut and UlfR from Germany. Before this, UlfR only had his Investitura pants (woollen) and linen pants. So this is one step further to improve his clothing. I don’t have a picture of him wearing the new clothing.. but I have some other photos…


This is taken at this Fall at my Father’s… as you see, braies are huge (but made with very thin linen.. so also very comfy)

And photo of hosen and legwraps


*****

Vielä yksi asia ennen kuin voi summata kunnolla tämän vuoden tehdyt työt ja opitut asiat. En ole kirjoittanut mitään UlfRin braieseista eli miesten pitkistä alushousuista (jotka tein noin kuukausi sitten, käsintehdyt, en ole ihan täysin tyytyväinen lopputulokseen.. mutta opinpahan miten ne kannattaa tehdä paremmin ensi kerralla) ja hänen uusista villaisista lahkeista tai hoseista (joita UlfR on jo ehtinyt käyttää kahdessa tapahtumassa… en myöskään ole niihin täysin tyytyväinen…. pellavavuoritukset lahkeiden yläosissa ovat ihan hyvät, mutta olin laiska enkä jaksanut tehdä lahkeisiin jalkateriä.. mutta ehkä sitten ensi kerralla). Tilasimme Sahran kanssa Saksasta myös UlfRille ja Knutille säärikääreet (mitkä taas on tosi hienot). Tätä ennen UlfRilla oli ainoastaan Investituura-pöksyt (villaiset) ja ainoastaan pellavaisia housuja. Joten tämä projekti oli taas askel parempaan UlfRin vaatevaraston parantamisen osalta. Minulla ei ole valokuvaa äijästä pöksyineen ja lahkeineen.. mutta jotain valokuvia on sentään. Ensimmäisessä kuvassa on braiesit koko pituudeltaan roikkumassa ja toisessa kuva lahkeista ja säärikääreistä.

4 comments:

Elina said...

Mahtava toi kuva braieseista narulla! :D

Hyvää uutta vuotta!

Mervi said...

kokeneet herrat kertovat, että hoset ilman jalkateriä ovat erittäin käytännölliset -- kun se sukkaosa kuluu puhki, niistä tulee joka tapauksessa terättömät.

Mikael R. said...

Todennäköisesti myös helpottaa niiden ylhäällä pysymistä - omat kokemukseni ovat tämänsuuntaisia.

Lisäksi jalkaterän kastuminen ainoasta hosenparista on epämukavaa.

Maahiska said...

Aaaaa! Ne on pitkät housut noin niinku sivusuuntaan!!!! :-D Tulee mieleen mun haaremihousut joita pidin Turkissa. Siellä oli sellanen... noh, turkkilainen vessa. Ja mulla karkasi vyötärönauha siellä kyykkiessä. Ja housuja riitti monta metriä kannateltavaksi!!!!! ;-p