Hi! Life is hectic and very interesting these days. And again a lot has happened since I last wrote.
Last weekend we had Midwinter Feast (SCA) event at Barony of Aarnimetsä. It was kind of milestone for me and I hope there is more time now after the event. Of course because life is what it is, I already have started one bigger project that will take time. But we will see.
Once again a friend, Uta got elevated at the event into the Order of the Laurel. I baked some nibbles and helped with decorating the vigil room. I thought about what I would want to give her since she is so awesome with handicrafts and her main period is 14th century. I haven´t done much 14th century crafts. Then I got a funny idea of writing a cooking book.
So it was I think at the beginning of December 2011 and I didn´t know how to do calligraphy and to be honest I was scared about taking a pen to my hand. But then someone said that it doesn´t matter how it looks. So Baroness Emelyne made a book (very pretty one) and I took Forme of Cury (c.1390) and picked up some recipes from there. I wrote the old version for the book and after that a modern recipe version in Finnish. I haven´t done much from Forme of Cury before. I was very exited about this project. In fact I got lots of other funny ideas and dreams to my head while doing this one.
Front page/ etusivu
Inside the book/ kirja sisältöä
More photos in picasa/ lisää kuvia picasassa
Huuu! Feastocrat Queniva made a scary skull / Pääkokki Queniva teki karmaisevan maukkaan pääkallon
One other project is now finished too. That is my cooking challenge. It is not an end of my food blogging, I am currently starting a new project.
Today I am looking for next weekend. I will be at home, no deadlines near future.. just resting, sewing, playing and eating.
***
Heippa! Elämä on ollut hektistä ja mielenkiintoista viime aikoina. Taas on vaikka mitä tapahtunut sitten viime kirjoittelun.
Viime viikonlopun Sydäntalvenjuhla oli eräänlainen käännekohta kiireille ja deadlineille. Nyt Sydärin jälkeen toivon, että on aikaa taas kaikelle. Mutta elämä on ja olenpa lupautunut taas yhteen isoon projektiin mukaan, joka saattaa viedä määrittelemättömän siivun elämästä ennen kesää. Mutta senhän näkee sitten! Näyttää olevan enemmänkin tapa ja trendi nämä ”salaiset projektit” jotka esitellään vasta valmistuttua tätä nykyä.
Sydäristä.. jälleen kerran saatiin juhlia oikein olan takaa, kun Uta otettiin Laakeriseppeleen ritarikunnan jäseneksi tapahtumassa! Leivoin perjantain valvojaisiin paria sorttia ja autoin muutoin järjestelyissä omalta osaltani. Lahjaa mietin pitkään. Mietin, että mitähän tällä kertaa tekisin, kun Uta on itse niin mahdottoman hyvä käsitöissä, enkä oikein hallitse 1300-luvun asioita kovin hyvin ja se taas on aika-alue, josta Uta on kiinnostunut. Sitten jostain mieleen tuli hassu idea keittokirjan kirjoittamisesta.
Elettiin joulukuun 2011 alkua, eikä minulla ollut oikein mitään kokemusta kalligrafiasta. Tai itse asiassa jo pelkästään kynään tarttuminen pelotti. Joku kuitenkin sanoi, että ei sillä niin väliä, miltä se lopputulos näyttää. Että sen kun vain raapustat jotain. Ajatus on tärkein. Niinpä Emelyne teki kirjan ja minä otin esille Forme of Cury reseptikokoelman (ajoitettu noin 1390-luvulle) ja valitsin kirjaan muutamia reseptejä. Kirjoitin vanhalla englanninkielellä kirjoitetun version ja sen alle suomeksi käännetyn modernisoidun reseptin. En ole tehnyt Forme of Curystä aikaisemmin kovin paljon mitään eikä se ole minulle kovin tuttu. Kirjoittaminen oli lopulta ihan tosi hauskaa! Sain samalla lisää hassuja ideoita.
Muitakin projekteja on valmistunut. Vuoden mittainen ruokahaasteblogi tuli tien päähänsä. Mutta uusia haasteita ja projekteja siltäkin osin on aloitettu. Lisää niistäkin myöhemmin.
Juuri tänään odotan innolla tulevaa viikonloppua. Saan olla kotona! Aion syödä hyvin, levätä, pelata ja tehdä käsitöitä.. kiireettömästi.
3 comments:
I love the gift you gave your friend. I think it's very thoughtful and sweet of you. :-)
Thanks Cathlin :)
Wonderful job on the calligraphy! Remember recipy books were written by local chefs writing for their apprentices in a local kitchen, so it's not like it was done by a "professional" back then either.
Post a Comment